Om oss

Murar´n i Mariestad startades 2005 utav Pasi Vanhala som ett tvåmansföretag som utgick hemifrån. Han hade då varit anställd som murare i flera år. Deras huvudsakliga inriktning var då skorstensrenoveringar.

2007 öppnades en butik ute i Leksberg och man breddade verksamheten med braskaminer.

2013 expanderade firman och flyttade ut till Haggårds-området i Mariestad där ni hittar oss idag. Nu är vi fem anställda varav en som sköter butiken och resterande jobbar ute på fältet. Murar´n i Mariestad har både försäljning och utför installation av din eldstad.

Personalen har ett brett kunskapsområde inom mureri, skorstens- och kakelugnsrenoveringar. Vi renoverar även gamla vedspisar och frimurar designspisar och köksmiljöer.

Mycket har hänt med utvecklingen av eldstäder de senaste decennierna. Dagens braskaminer har en mycket hög verkningsgrad och miljövänlig förbränning. Vi brukar säga att den ved man eldar i en ”gammal” kamin under ett dygn, räcker som bränsle till en modern braskamin i nästan en hel vecka. Dessutom har kaminen blivit en modern inredningsprodukt som alltid höjer marknadsvärdet på bostaden.

Vi har ett brett sortiment med världsledande leverantörer så som Keddy, Contura, Jötul och Scanspis m fl. som ständigt jobbar med att se till att marknadsledande produkter kommer våra kunder tillhanda. Butiken har ett 80-tal visningsobjekt där alltid de senaste modellerna ingår. Allt ifrån spiskassetter, braskaminer och kakelugnar till reservdelar och tillbehör.

Murar´n i Mariestad är en del av Brasvärmegruppen och tillsammans erbjuder vi professionell vägledning och verkar vi för att du som kund ska känna dig trygg vid köp och installation av eldstad.

Vi hjälper dig med finansieringsmöjligheter, skorstenar och rotavdrag, vi är med dig hela vägen.

Välkomna in till oss för att få inspiration för ditt val av eldstad.